استفاده از RO در سازمان های آب
چرا این فیلتر و روش اسمز معکوس، در سازمانهای آب استفاده نمیشود؟
ساخت، نصب، تعمیر و نگهداری و راهبری این سیستم در ابعاد بزرگ و ظرفیت بالا فیلتر دستگاه تصفیه اب ، بسیار پرهزینه و گران است.
بطوری که هیچ کشوری ( حتی کشورهای ثروتمند) تاکنون قادر به چنین سرمایه گذاری در ابعاد وسیع نبوده است.
در ضمن نصب این سیستم در مبدأ تامین و توزیع آب و تصفیهخانهها و تلمبهخانههای سازمان آب نه تنها مقرون به صرفه نیست بلکه ضرورتی هم ندارد.
چرا که هر انسان در طول شبانه روز به طور متوسط 2 لیتر آب صرف آشامیدن میکند در حالی که بین 300 تا 800 لیتر آب جهت سایر مصارف خود استفاده میکند.
بعنوان مثال در تهران به ازای هر نفر در روز 300 لیتر آب وارد شبکه شهری میشود که این آب عاری از میکروب میباشد و برای مصارف بهداشتی، اعم از شستشوی البسه، ظروف، مصرف جهت استحمام، سرویسهای بهداشتی و ... مناسب است.
اما جهت آشامیدن و مصارف خوراکی میبایست به میزان حدود دولیتر آب برای هر نفر، تصفیه کامل شده و مواد محلول و مضر و احتمالا موادی که از محل تصفیه خانه تا نقطه مصرف وارد آب شدهاند نظیر رسوبات لوله ها، زنگ آهن و پوسیدگی لولهها و حتی کلر موجود در آب حذف شود.
و جهت این موضوع امروزه در تمام دنیا از دستگاههای تصفیه اب خانگی مجهز به سیستم اسمز معکوس (RO) استفاده میشود.
استفاده از این سیستم در شبکههای شهری و توسط سازمانهای دولتی، خارج از وظیفه دولتها است و بدلیل عدم ضرورت و هزینه زیاد هیچ کشوری اقدام به چنین کاری نمیکند چرا که انجام این عمل به نوعی هدر دادن ثروت ملی است.