چرا تصفیه آب تا این اندازه مهم است؟
آب تقریبا در همه جای کره زمین یافت می شود. منابع تامین آب همانند : رودخانه ها و دریاچه ها حاوی آلاینده های زیادی همچون زباله ها ، گل و لای ، شن و ماسه ، میکروارگانیزمهای بیماری زا و فاضلاب های صنعتی و خانگی هستند.
برای اینکه آب رودخانه ها و دریاچه ها قابل استفاده برای آشامیدن باشد ، نیاز به مراحل مختلف می باشد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی ، روش های مختلفی برای از بین بردن و یا کاهش آلاینده هایی مثل نیترات ها ، آفت کش ها ، فلزات سنگین ، مواد آلی و ... حذف طعم نامطبوع آب طراحی شده است .
اگر شما هم مانند برخی از مردم معتقد هستید که نوشیدن آب تصفیه نشده مشکلی برای شما ایجاد نمی کند و یا این پرسش را مطرح می کنید که چرا با وجود اینکه سالهاست از آب معمولی و تصفیه اب نشده استفاده می کنید و هرگز بیمار نشده اید.
باید بدانید که برخی از بیماری ها نشانه های قابل رویت ندارند اما به این معنا نیست که وجود ندارند. بیماری هایی مثل هپاتیت ، فلج اطفال و ... که توسط تک یاخته ها ، ویروس ها ، باکتری ها و انگل ها به وجود می آیند.
نکته دیگر این است که برخی از آلاینده های موجود در آب آشامیدنی ، اثرات منفی خود را در دراز مدت و پس از گذشت 10 الی 15 سال نشان می دهند.
بعنوان مثال آلاینده هایی مثل سرب اگر در آب آشامیدنی باشند ، روی هوش بچه ها تاثیر مستقیم گذاشته و باعث افت تحصیلی و عدم موفقیت آنها در مقاطع زندگی خواهند شد و این از جمله آثاری است که بلافاصله پس از مصرف اثر خود را نشان نمی دهد.
در سالهای اخیر به دلیل رشد جمعیت و پیشرفت صنایع مختلف ، آلاینده هایی وارد آب آشامیدنی می شوند که در گذشته بسیار کمتر بودند و یا وجود نداشتند و ما امروزه با آنها مواجه هستیم.
تصفیه آب امروزه بعنوان یک ضرورت در زندگی انسان مطرح شده است.
دستگاه های تصفیه آب خانگی دیگر یک کالای لوکس محسوب نمی شوند بلکه نقش بسیار زیادی در بالا بردن کیفیت آب آشامیدنی و سطح بهداشت خانواده ها دارند.
اگرچه حجم کلی آبهای موجود برروی زمین نسبتاً زیاد مینماید اما متجاوز از 97? این آبها در دریاها و اقیانوسها متمرکز هستند و حدود 2? نیز به صورت یخ و یخچالها در مناطق قطبی تجمع یافتهاست.
از یک درصد آب باقیمانده نیز بخش زیادی در اعماق زمین بوده که استخراج و تصفیه آب آن مشکل و از دسترس انسان به دور است.
بهعلاوه، منابع آب شیرین در سطح زمین به طور یکنواخت توزیع نشدهاند. درحال حاضر، 9 کشور 60? کل منابع آب شیرین را به خود اختصاص میدهند: کانادا، چین، کلمبیا، پرو، برزیل، روسیه، ایالات متحده آمریکا، اندونزی و هند.
در مقابل حدود 80 کشور با کمبود آب مواجهاند که برخی از آنها تقریباً به هیچ منبع آب شیرین قابل توجهی دسترسی ندارند: کویت، بحرین، مالت، امارات متحده عربی، سنگاپور، اردن و لیبی.
با توجه به افزایش روزافزون جمعیت، توسعه? صنایع و افزایش آلودگی منابع آب شیرین، دسترسی به آب کافی و مناسب در برخی از کشورها به یک بحران جدی تبدیل شدهاست.
آلودگی آبهای رودخانه? تیته در برزیل. در بسیاری از کشورها، علارغم وجود منابع کافی آب شیرین، تأمین آب آشامیدنی سالم با مشکل روبهرو است.
طبق آمار برنامه عمران سازمان ملل متحد در سال 2006:
•1?1 میلیارد نفر به آب آشامیدنی و دستگاه تصفیه اب دسترسی ندارند.
•2?6 میلیارد نفر به آب کافی برای بهداشت دسترسی ندارند.
•700 میلیون نفر در 43 کشور با مشکل کمبود پیوسته? آب مواجه هستند.
•1?8 میلیون کودک زیر 5 سال هر روز از ابتلا به اسهال به علت آشامیدن آب ناسالم میمیرند.