آب مورد نیاز بدن در روز
واقعیت این است که نمیتوان برای تمام افراد، حجم آب یکسانی را برای آشامیدن تجویز کرد.
زیرا میزان نوشیدن آب ( تصفیه آب ) میتواند با توجه به فیزیک بدنی و میل افراد متفاوت باشد.
به طور مثال مردان روزانه نسبت به زنان به مقدار بیشتری آب احتیاج دارند. همینطور فرد مضطرب سریعتر از فرد آرام تشنه میشود.
در عین حال عادات غذایی نیز نقش مهمی ایفا میکنند.
افرادی که به خوردن میوه و سبزیجات گرایش دارند کمتر نیاز به مایعات دارند تا افرادی که بیشتر نان و گوشت مصرف میکنند.
اما جالب است بدانید که مقدار آب مورد نیاز بدن را میتوان بر حسب دریافت انرژی - کیلوکالری – حساب کرد. در حقیقت باید به ازای هر کیلوکالری، یک سیسی آب دریافت شود.
به عنوان نمونه اگر فردی در طول روز 2500 کیلوکالری دریافت میکند باید 2500 سیسی آب بنوشد که این میزان معادل 10 لیوان آب است یا اگر فردی 1800 کیلوکالری انرژی دریافت میکند باید معادل 1800 سیسی یعنی 7 تا 8 لیوان آب بنوشد. البته در شیرخواران به ازای هر کیلوکالری باید 5/1 سیسی آب نوشیده شود.
در عین حال میزان دریافت آب بر حسب کیلوگرم متفاوت است یعنی در افراد بزرگسال به ازای هر یک کیلوگرم وزن بدن 35 سیسی، در کودکان 50 تا 60 سیسی و در شیرخواران 150 سیسی باید آب نوشید.
با توجه به میزان بالای دریافت آب در کودکان و شیرخواران میتوان فهمید که این مسأله درباره آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بنابراین به فردی که دچار کمآبی شده، توصیه میشود آب یا میوههای آبداری مانند هندوانه، هویج، پرتقال و سیب بنوشد که به ترتیب 92، 87، 87 و 84 درصد آب دارند.
توصیه کارشناسان
به طور کلی پزشکان و متخصصان تغذیه، مقدار 8 لیوان آب ( تصفیه آب خانگی ) در روز را پیشنهاد میکنند و برای افرادی که روزانه به مقدار کافی میوه و سبزیجات مصرف میکنند، 6 لیوان در روز را توصیه میکنند.
برای افرادی که هر روز ورزش میکنند، 8 لیوان آب در روز را کافی میدانند.