دستگاه تصفیه آب بخریم یا نخریم؟
هرازگاهی اگر برای قدم زدن به مراکز تجاری و بازرگانی برویم فروشگاههای زیادی را خواهیم دید که اغلبشان فروشندهی دستگاه تصفیه آب خانگیاند.
این روزها نیز اگر برای میهمانی به خانهی دوستان و آشنایان دعوت شوید اغلب و در اکثر خانهها با شیر آب کوچکی در کنار ظرفشویی آشپزخانهها مواجه میشویم که بحث بر سر همین شیر کوچک مدتها ادامه می یابد و زنان خانهدار و مصرف کنندهی آن از زلالی و شفافیت آب تصفیه شدهی این دستگاه حرف میزنند و یکدیگر را بر میانگیزانند تا از این دستگاه کوچک پر معضل استفاده کنند، دستگاهی که امروز با نوعی جادوگری اذهان و افکار عمومی را فریفته است و مانع از فریاد شبکههای بهداشت محیط شده است و روز به روز قدرتمند تر از قبل سلامت افراد بشر را به سوی انهدام و نابودی پیش میبرد.
دستگاه هایی که هویتشان نشات گرفته از خارج کشور است و دست ساخته چین، تایوان، مالزی و کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند.
دستگاه های تصفیه آب خارجی به دلیل پایین آوردن پارامترها، تولید آب مقطر میکنند، آبی که خاصیت خورندگی دارد و موجب تهدید سلامت انسان میشود.
به گفته اغلب مبلغان و بازاریابان این نوع دستگاه ها دارای فیلترهای گوناگونند که در هر فیلتری سعی میکند تا مقداری از آلودگی آب های تصفیه شده را تصفیه کند.
برای مثال در یک نوع از دستگاه های تصفیه آب خانگی به ترتیب فیلترهای زیر وجود دارد:
1- الیافی 5 میکرون: حذف خزه، جلبک، ذرات معلق، ماسه و گل ولای.
2- فیلترAC : حذف کلر، بو و طعم نامطبوع.
3- فیلتر کربن: یون های فلزات.
4- فیلتر کربن نهایی: حذف بو و طعم نامطلوب.
5- RO اسمز معکوس: حذف املاح موجود در آب (باکتری ها، شوری آب، سرب، مس، جیوه، سدیم و املاح مضر).
6- فیلتر طعم دهنده: افزودن منیزیم و کلسیم.
همچنین در دستگاه های تصفیه آب خانگی گاهی ذغال خود منشا آلودگی هاست.
به این طریق که آلودگی را از محیط اطراف جذب میکند و چنانچه آن را در جایگاه فیلتر به موقع تعویض نکنند آلودگی ها و بیماری ها را به همراه دارد و در واقع به مثابه زمانی عمل میکند که به منظور گرفتن بوی نامطبوع یخچال از آن استفاده میشود.
ناگفته نماند که دستگاه تصفیه آب خانگی در مقایسه با روند تصفیهآب شهری حجم اندکی از آب را برای تصفیه در بر میگیرد در صورتی که در روند تصفیه آب شهری ما با حجم انبوهی از آب ها مواجیم.